Contacte: redaccio@portaenrere.cat

Ciutat, Cultura i Patrimoni, General, Impacte El periodista de Porta Enrere Rafa Marrasé guanya el prestigiós premi Ramon Barnils de periodisme...

Comentaris (0) /

Escrit per:

La feina feta des de Porta Enrere recull els seus fruits. El periodista d’aquest mitjà, Rafa Marrasé, va rebre ahir al vespre el prestigiós premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació en l’apartat de mitjans locals i comarcals pel seu article L’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona va gastar més de 47.000 euros de diners públics en sessions de coaching: l’opacitat d’un contracte fet a mida”.

En l’article, publicat el 18 d’octubre passat, s’explica com Aparcaments Municipals de Tarragona va contractar una empresa per fer sessions de coaching als seus empleats per un valor de 47.000 euros. Amb tot, la investigació demostra que els treballadors desconeixien aquesta formació i que l’empresa guanyadora havia accedit al contracte sense competència, perquè les altres dues candidates s’havien presentat a instància de la vencedora. A més, l’aleshores presidenta d’Aparcaments, Begoña Floria, havia treballat per a l’empresa guanyadora feia uns anys.

Els premis Barnils guardonen els millors treballs del periodisme d’investigació del país i la seva primera edició es va fer l’any 2001. Des de fa tres anys, el Grup Barnils és l’encarregat d’organitzar els premis. Enguany, a més de Rafa Marrasé i Porta Enrere, han resultat premiats Ferran Moreno i Judit Pastor pel reportatge Contractes a l’ombra publicat a Crític, un tema sobre les constructores més beneficiades per l’obra pública de la Generalitat adjudicada sense publicitat en la categoria d’obra publicada (amb una dotació de 800 euros). L’altre premi, en la categoria d’obra inèdita (1.400 euros i publicació del tema al Diari ARA) amb “Feina a canvi de llit i menjar: quan l’explotació esdevé oci”, del periodista Èric Lluent.

Els premis d’enguany es van entregar El Born Centre de Cultura i Memòria i van ser presentats pels periodistes Ruth Gumbau i Quique Badia. El jurat estava format per Mònica Lablanca, directora dels mitjans públics de Sant Cugat del Vallès (Cugat.cat); Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Jordi Serrat, professor de Periodisme de la Universitat de Vic; Salvador Enguix, professional en actiu; Antoni Bassas, periodista del Diari ARA i Ferran Casas, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils.

Aquest és el segon premi que rep Porta Enrere en poc més de sis mesos després que Rafa Marrasé guanyés en la categoria de periodisme d’investigació en els Premis de Comunicació del diari La República.

 

 

 

Col·labora
Porta Enrere és un mitjà completament independent que no rep publicitat pública ni privada. Per fer possible el periodisme d'investigació lliure cal el suport de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accepta cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. En fer clic a "Accepta les cookies", accepteu l’ús de les cookies descrites a la nostra Política de cookies. També podeu configurar quines cookies voleu acceptar fent clic a “Configurar les cookies”.