Contacte: redaccio@portaenrere.cat

Esports, General Roben 600 metres de cable de coure de l’Anella Mediterrània: imprevistos i problemes a menys...

Comentaris (0) /

Avatar photoEscrit per:

El recorregut que ha dut Tarragona fins a l’organització dels Jocs Mediterranis no ha estat un camí de roses precisament. Als problemes coneguts i explicats des d’aquest mitjà —bàsicament l’ajornament de la cita un any, del 2017 al 2018, un fet inèdit en la història de l’esport mundial— s’uneixen ara els imprevistos en el tram final en el compte enrere a la inauguració de la cita olímpica, el pròxim divendres 22 de juny.

Fa un parell de nits, l’Anella Mediterrània de Campclar va patir un robatori important. Així, tal com ha pogut saber Porta Enrere, un grup de persones va entrar a l’aparcament que es troba a la part posterior del recinte, al parc del Camí de la Coma —molt a prop de la piscina municipal de Bonavista— on hi ha aparcats els cotxes que Toyota ha cedit a l’organització, i va sostreure fins a 600 metres de cable de coure instal·lats al recinte. Els lladres van aprofitar la falta de vigilància —es veu que amb el final de les obres d’urbanització de l’Anella, no hi havia vigilant a la nit— per actuar amb impunitat i això suposa un toc d’alerta a l’organització, que veu com les instal·lacions es mostren vulnerables als intrusos pocs dies abans del tret de sortida dels Jocs.

Aquest problema, el de l’entrada de persones no autoritzades als recintes esportius, és una de les preocupacions de l’Ajuntament després dels Jocs Mediterranis. Així, algunes instal·lacions, com el Palau d’Esports, no tenen encara definit com es gestionaran i mentre duri aquesta situació d’interinitat, restaran tancats. Aquest fet pot provocar situacions com les viscudes aquesta setmana a l’Anella, amb el robatori de cable, aprofitant la manca de vigilància i us de les instal·lacions.

Un d’aquests nous equipaments esportius és la piscina olímpica, que s’inaugura aquest matí (11 h) amb la presència de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, en un acte que tindrà lloc tot just dins l’Anella Mediterrània, a tocar, literalment, de l’aparcament que va patir el robatori. De fet, el passat 7 de juny, el sindicat CSIF (Central Sindical Independent de Funcionaris) va denunciar que la Guàrdia Urbana no té prou efectius per cobrir els Jocs Mediterranis. En el comunicat de l’esmentat sindicat, s’assegurava que la plantilla és insuficient i més si es té en compte que actualment Catalunya i Espanya viu en un nivell 4 d’alerta antiterrorista. A més, apuntava que més de la meitat d’agents contractats amb comissió de serveis i interinatges no durà arma perquè no han fet el curs de formació bàsica. En el pla director dels Jocs Mediterranis es preveu, però, que hi hagi gairebé 5.500  efectius de seguretat, 4.000 dels diferents cossos policials i 1.400 vigilants de seguretat privats.

Vista de l’aparcament que va patir el robatori de cable. Al fons, el Palau d’Esports.

Punxa la venda d’entrades per a la inauguració

L’interès per assistir a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Mediterranis el pròxim divendres 22 de juny al camp del Nàstic de Tarragona és més aviat baix. Així, tal com ha pogut saber Porta Enrere, el passat dijous només s’havien venut poc més de 500 entrades per a la inauguració, un fet que des del Comitè Organitzador es va titllar de preocupant. Amb tot, es van posar a la venda només la tercera part de les localitats de tot l’aforament del camp del Nàstic (unes 15.000 en total), tal com explicava el periodista Josep Maria Llauradó a twitter. Actualment, i segons la web oficial dels Jocs, les entrades per a la cerimònia d’inauguració més assequibles, les de 20 euros, estan esgotades, i només queden les més cares, de 40, 50, 60 i 80 euros. Aquesta serà la primera vegada que uns Jocs, Mediterranis o Olímpics, utilitzin un camp de futbol com a escenari de les cerimònies d’inauguració i cloenda, amb l’excepció de l’estadi de Maracaná als Jocs de Rio de Janeiro 2016.

Hi ha un total de 200.000 entrades a la venda durant els Jocs Mediterranis i en el primer dia de venda, només es van retirar 80, tal com va explicar Catalunya Ràdio. L’endemà d’aquesta informació, però, l’Ajuntament anunciava que s’havien venut 5.000 entrades només per a la cerimònia d’inauguració.

El velòdrom, endavant tot i el seu mal estat

Finalment, el velòdrom, una instal·lació que ha estat tancada durant més de dos anys, serà l’escenari de la petanca o joc de boles com estava previst inicialment. El mal estat del recinte, molt vell i ple de males herbes, va fer plantejar al Comitè Organitzador la possibilitat de fer aquesta competició fora del velòdrom en algun espai entre aquesta instal·lació i el Palau d’Esports de Campclar. L’edifici ha estat sotmès a un petit rentat de cara per acollir la competició però manté la teulada de fibrociment de sempre, que es troba en molt mal estat. Així, Porta Enrere va explicar el 21 d’abril d’enguany que el velòdrom podria ser un focus de contaminació d’amiant pel mal estat de conservació del fibrociment, tal com explicaven alguns experts a aquest mitjà. Les microfibres d’amiant, partícules microscòpiques, s’alliberen quan el material que les recobreix està molt degradat o trencat, com en el present cas. Aquestes partícules poden provocar càncer i greus  malalties respiratòries que, però, no es manifesten fins al cap de molts anys.

 

 

Col·labora
Porta Enrere és un mitjà completament independent que no rep publicitat pública ni privada. Per fer possible el periodisme d'investigació lliure cal el suport de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accepta cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. En fer clic a "Accepta les cookies", accepteu l’ús de les cookies descrites a la nostra Política de cookies. També podeu configurar quines cookies voleu acceptar fent clic a “Configurar les cookies”.