Contacte: redaccio@portaenrere.cat

Impacte Ciutadans porta a la Fiscalia el mal estat de conservació de l’amfiteatre destapat per Porta...

Comentaris (0) /

Avatar photoEscrit per:

El grup municipal de Ciutadans ha decidit dur a la Fiscalia el cas de l’amfiteatre que va destapar Porta Enrere en dos articles del 19 i 29 de setembre d’enguany. El líder de l’agrupació taronja, Ruben Viñuales, ha presentat avui un escrit al ministeri públic on l’insta a practicar les diligències i investigacions oportunes per depurar responsabilitats penals o civils sobre l’estat (que qualifica de molt greu) en què es troba l’amfiteatre. Ciutadans requereix la intervenció de la Fiscalia perquè «protegeixi i preservi l’amfiteatre de Tarragona, monument de tots els ciutadans i de la humanitat».

La denúncia ha estat signada pel líder de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales, que ha admès davant dels mitjans de comunicació que el seu partit polític es va assabentar de la greu situació del monument gràcies als articles de Porta Enrere.

El 19 de setembre, aquest mitjà va fer públic un demolidor informe de l’estat de l’amfiteatre en el qual s’afirmava que era perillós per a les persones. En el reportatge s’explicaven les nombroses deficiències estructurals del monument, especialment en la seva part de restauració contemporània, de finals dels anys setanta del segle passat. Hi ha nombroses esquerdes provocades per filtracions d’aigua que poden provocar esfondraments de la graderia.

En la denúncia de Ciutadans es recull un dels aspectes que es detallava en l’article del 19 de setembre, la presència de públic en nombrosos actes fins i tot després que l’Ajuntament de Tarragona rebés l’informe. Encara que Hermán Pinedo, regidor de Patrimoni Històric, afirmés que el document no va arribar al consistori fins al 10 de setembre, Porta Enrere va poder saber que l’informe havia arribat molt abans. De fet, hi havia un informe previ, de juny d’enguany, qualificat «d’urgent», on els autors de l’estudi ja avisaven clarament del perill de l’estructura de l’amfiteatre. Tot i això, el consistori no el va tancar i només ho ha fet després de les publicacions d’aquest mitjà i de l’amenaça inicial de Ciutadans d’anar a la Fiscalia, un extrem que ha complert avui.

En el vídeo del mitjà La República Checa, Rubén Viñuales, a la sortida dels jutjats, admet que aquesta situació que ha provocat la denúncia va ser destapada per Porta Enrere:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Col·labora
Porta Enrere és un mitjà completament independent que no rep publicitat pública ni privada. Per fer possible el periodisme d'investigació lliure cal el suport de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accepta cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. En fer clic a "Accepta les cookies", accepteu l’ús de les cookies descrites a la nostra Política de cookies. També podeu configurar quines cookies voleu acceptar fent clic a “Configurar les cookies”.