Contacte: redaccio@portaenrere.cat

Cultura i Patrimoni L’arquitecte del projecte de l’estructura metàl·lica del teatre romà admet que no va tractar l’acer...

Comentaris (2) /

Escrit per:

L’estructura metàl·lica que es troba sobre el jaciment del teatre romà de Tarragona es va instal·lar sense cap mena de protecció contra l’oxidació. Així ho va admetre l’arquitecte responsable del projecte Toni Gironès en una taula rodona que va organitzar el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) la setmana passada i així ho ha confirmat ell mateix a Porta Enrere. En el projecte de Gironès, que…

Porta Enrere és un mitjà completament independent que no rep publicitat pública ni privada. Per fer possible el periodisme d'investigació lliure cal el suport de la ciutadania, per això els nostres articles estan restringits als subscriptors.

Ets subscriptor?

Registrar-se | Ha perdut la seva contrasenya?

Fes-te subscriptor ara per accedir a tots els continguts

Fes-te subscriptor

2 Responses to " L’arquitecte del projecte de l’estructura metàl·lica del teatre romà admet que no va tractar l’acer contra l’òxid abans de la seva instal·lació per falta de temps i reconeix que sabia que el rovell cauria sobre el jaciment "

  1. Elisa Cano ha dit:

    Los culpables han de pagar, los arqueologos al mando deben ser cesados de inmediato y pagar de su bolsillo las costas de reparación. Los politicos y cargos técnicos, también.

  2. Roser Galceran ha dit:

    Totalment d’acord amb l’Enric Casanoves. No es questiona la validesa del concepte sino la tria inadequada del material, El terme “passivació natural” aplicat en la composició d’aquest material es erròni. L’Estructura metàl.lica seguirà oxidant-se fins i tot les zones tractades amb Owatrol (passivador amb una capacitat de protecció en exterior d’uns dos anys com a molt). Prou complexa es de per si la conservació del nostre llegat arquitectònic com per afegir-hi mes patologies exògenes. Penso que un bon coneixament del monument, dels materials i una certa predisposició a la reflexió podria haver evitat una bona part del problema. En fi, una mes…..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *