Contacte: redaccio@portaenrere.cat

Ciutat, General, Impacte Begoña Floria declara com a investigada en el cas del coaching: la trama d’una contractació...

Comentaris (0) /

Avatar photoEscrit per:

«La política a través dels jutjats és una mala praxis. Aquest és un govern honest, les coses s’han fet bé», deia ahir Begoña Floria, tinenta d’alcalde i regidora de Festes, Cultura i Patrimoni de L’Ajuntament de Tarragona en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. Floria, que també és la portaveu del Grup Municipal del PSC al consistori, responia així al periodista quan aquest li preguntava pel cas Inipro, pel qual la regidora està processada per cinc delictes i pendent d’obertura de judici oral. El periodista, però, no li va preguntar pel cas del coaching que investiga un jutjat de Tarragona des del mes d’octubre de l’any passat i en el qual Floria té la condició d’investigada. De fet, tal com ha pogut saber Porta Enrere, Begoña Floria va declarar aquest dilluns (28 de gener) davant la jutgessa del jutjat d’instrucció número 4 de Tarragona pel cas del coaching. Floria va ser cridada per la magistrada en condició d’investigada arran d’un cas denunciat per la CUP a fiscalia a partir d’un article de Porta Enrere publicat el 18 d’octubre del 2017. Després de la investigació del fiscal, la jutgessa va decidir iniciar la instrucció d’un cas que va costar a l’erari públic 47.900 euros en una suposada formació dels treballadors d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT) — una empresa municipal de la qual Floria n’era la presidenta — per part d’Isora Solutions, l’empresa que va endur-se el contracte.

Segons ha pogut saber Porta Enrere, a banda de Floria, la jutgessa ja ha pres declaració al gerent d’Aparcaments Municipals de Tarragona (AMT), Sergio Arts, a un dels dos responsables d’Isora Solutions, Hernán Cerna, i a Rosó Marcellés, responsable d’Idees i Innovació S.L, una de les empreses que optava a un contracte d’Aparcaments per valor de 47.900 euros. En les pròximes setmanes s’espera també la declaració d’Álvaro Capitán (un altre dels responsables d’Isora) i d’altres persones vinculades al contracte pagat amb diners públics.

En l’article de Porta Enrere del 18 d’octubre del 2017 s’explicava com AMT va iniciar un procés negociat sense publicitat ( (l’administració convida tres empreses per a presentar-se a un concurs per fer una feina que no sobrepassa els 50.000 euros) per a contractar una empresa que fes formació als seus treballadors.

L’empresa guanyadora, Isora Solutions, centrava la seva activitat principalment en el món del coaching i tenia vincles anteriors amb la regidora Begoña Floria, que havia estat alumna d’Hernán Cerna i, posteriorment, havia exercit de professora en els cursos de coaching que Cerna havia organitzat. Floria va desvincular la seva relació amb Hernán Cerna de la contractació d’Isora per part d’Aparcaments.

A més, les dues empreses que van ser convidades (a banda d’Isora) per part d’AMT, van admetre a Porta Enrere que s’havien presentat a instància d’Isora Solutions. «Nosaltres no coneixíem ningú de l’Ajuntament de Tarragona i l’empresa de Madrid, Isora, ens va dir que es volia presentar a aquell concurs i que necessitaven més opcions. Jo sabia que no havia de guanyar perquè em van demanar [Isora] que em presentés com un favor», deia aleshores Rosó Marcellés, responsable d’Idees i innovació S.L, que va presentar el dossier sota el nom de l’empresa Health Managing Consulting. El dossier que va presentar aquesta empresa era pràcticament idèntic al d’Isora.

Aparcaments va ser incapaç de presentar un calendari acurat de les sessions de formació a petició de Porta Enrere tot i la intervenció de la Comissió de Garantia d’Accés a la Informació Pública (GAIP), un organisme que obliga a les administracions a facilitar als ciutadans tota aquella documentació i informació que es consideri pública. La formació, segons Arts, era de «resolució de conflictes, treball en grup, habilitats directives pels caps d’àrea, etc» però alguns treballadors desconeixien completament aquests cursos.

Porta Enrere va publicar un segon article sobre la contractació d’Isora per part d’Aparcaments Municipals el 21 de març del 2018 on s’explicava que aquesta empresa pública de l’Ajuntament de Tarragona havia pagat més de 23.000 euros a Isora Solutions abans de signar el contracte, que es va fer el 9 de desembre del 2015. En aquell article, un advocat del Col·lectiu Ronda, Carles Perdiguero, ja advertia que la contractació feta per Aparcaments podria suposar un delicte de prevaricació.

Col·labora
Porta Enrere és un mitjà completament independent que no rep publicitat pública ni privada. Per fer possible el periodisme d'investigació lliure cal el suport de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accepta cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. En fer clic a "Accepta les cookies", accepteu l’ús de les cookies descrites a la nostra Política de cookies. També podeu configurar quines cookies voleu acceptar fent clic a “Configurar les cookies”.