Contacte: redaccio@portaenrere.cat

Ciutat, General Detenen onze menors estrangers no acompanyats (MENA) per abusos i agressió sexual en grup a...

Comentaris (2) /

Avatar photoEscrit per:

Tarragona va viure fa un parell de setmanes un cas preocupant d’abusos i agressió sexual en grup a una menor en uns fets que recorden els que s’han viscut els últims anys en diferents punts d’arreu de l’Estat. Els Mossos d’Esquadra van detenir dijous passat (28 de març) a Tarragona un grup d’onze menors estrangers no acompanyats (MENA) per un presumpte delicte d’abusos i agressió sexual a una noia menor d’edat el passat 19 de març. Segons ha pogut saber Porta Enrere, el grup de detinguts resideixen habitualment al centre d’acollida La Mercè (un dels dos centres d’aquest tipus que hi ha a la ciutat, l’altre es troba al Complex Educatiu de Tarragona) i van aprofitar que la noia —segons les fonts consultades per aquest mitjà també seria una menor estrangera no acompanyada (MENA)— estava sota els efectes de l’alcohol i de les drogues per tal d’abusar-ne i agredir-la sexualment. Els fets van succeir al Parc de l’Amfiteatre (Les Granotes), tot just a sobre de l’amfiteatre romà, i les detencions es van produir arran de la denúncia de la víctima.

Segons han confirmat fonts policials, dels onze implicats, un va passar a disposició judicial acusat d’agressió sexual mentre que els altres deu, acusats d’abusos sexuals, van quedar en llibertat després de declarar a comissaria.

El cas arriba en un moment d’especialment sensible amb la presència d’aquests menors a Catalunya, on els últims mesos han estat acusats, per una part de la societat, de generar problemes arreu del territori. A Tarragona, veïns de la Part Alta de la ciutat van apuntar a aquests menors com a responsables d’una sèrie de fets delictius els últims mesos a la zona i han demanat a la Generalitat (els centres depenen de la Direcció General d’Atenció a la Infància i a l’Adolescència —DGAIA— del Departament de Treball, Afers Socials i Família) que prengui mesures. D’altra banda, però, hi ha iniciatives destinades a no estigmatitzar els MENA i evitar que una part de la societat els vegi com un perill i que es prengui la justícia pel seu compte, tal com va passar a Castelldefels fa unes setmanes.

L’augment de la presència d’aquests menors a Catalunya ha posat el focus en la gestió dels joves. Així, l’any 2015 van arribar 377 menors al país mentre que l’any passat van venir a Catalunya 1.451 en només mig any, de gener a juny.

A Tarragona, els delictes d’abusos i agressions sexuals no són especialment elevats. Tal com va explicar Porta Enrere en un article publicat el 6 d’agost de l’any passat, els furts i els robatoris són, amb diferència, els delictes més comuns a la ciutat. En aquell article, Porta Enrere va elaborar un mapa que, per primera vegada, mostrava la incidència de la delinqüència a la ciutat per districtes censals des de l’any 2015 fins al 2017 (ambdós inclosos).

La delinqüència juvenil no és, però, poc habitual a la ciutat. La presència del Centre Residencial d’Atenció Educativa (CRAE) al barri del Serrallo fa anys que provoca les queixes dels veïns, i en un article que Porta Enrere va publicar el 9 d’agost s’explicava àmpliament aquesta problemàtica que s’emmarcava en un episodi de delinqüència i violència molt més gran.

Col·labora
Porta Enrere és un mitjà completament independent que no rep publicitat pública ni privada. Per fer possible el periodisme d'investigació lliure cal el suport de la ciutadania.

2 Responses to " Detenen onze menors estrangers no acompanyats (MENA) per abusos i agressió sexual en grup a una menor a Tarragona "

  1. Alexander Hernández ha dit:

    Buenos días: he leído con preocupación la nota que colocan sobre los once menores extranjeros detenidos en Tarragona. Cuando busqué la ampliación de la información no la encontré. Entonces quedé más preocupado, porque contada de esa manera no aporta elementos para que los ciudadanos podamos podamos hacer una lectura crítica del hecho. Lejos de informar creo que alarma, genera miedo y alimenta los estereotipos hacia las personas jóvenes menores que se encuentran solos en nuestra ciudad. Sería interesante alguna entrevista a los educadores que están trabajando con estos chicos, o las autoridades responsables de atenderlos y buscar soluciones. Saludo esta iniciativa Porta Enrere y los invito a que me aclaren esta nota. Gracias y mis mejores deseos.

    • portaenrere ha dit:

      Hola Alexander. ¿Ha podido leer el artículo completo? Porta Enrere es un medio independiente que no recibe subvenciones ni publicidad y que se financia solo con la aportación de sus subscriptores. Solo ellos pueden acceder a los contenidos y a los artículos completos. Hay diferentes tipos de subscripciones, por día, trimestre, año… Le animamos a que lo haga para poder valorar nuestros artículos con precisión.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accepta cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. En fer clic a "Accepta les cookies", accepteu l’ús de les cookies descrites a la nostra Política de cookies. També podeu configurar quines cookies voleu acceptar fent clic a “Configurar les cookies”.