Contacte: redaccio@portaenrere.cat

Ciutat, General, Impacte El consell d’administració d’Espimsa sotmetrà a votació l’acomiadament de l’actual gerent Isidre Prunor la setmana...

Comentaris (0) /

Escrit per:

Els dies d’Isidre Prunor al capdavant de l’Empresa de Serveis i Promocions d’Iniciatives Municipals S.A. (Espimsa), podrien estar comptats. Segons ha pogut saber Porta Enrere, el consell d’administració d’aquesta empresa municipal té previst sotmetre a votació l’acomiadament de l’actual gerent d’Espimsa en la seva reunió de la setmana vinent i això podria suposar el final  d’una figura controvertida que fa més de 25 anys que ostenta el càrrec.

Prunor és aquell gerent que, cobrant més de 140.000 euros l’any, es va gastar 20.000 euros de diners públics en àpats durant tres anys, tal com va publicar Porta Enrere l’11 d’octubre del 2018. L’escàndol que va suposar que un servidor públic amb un sou tan elevat com el que cobra Prunor encara gastés enormes quantitats de diners a compte de les arques públiques en àpats va provocar la reacció de diferents personalitats, una d’elles l’actual alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que aleshores estava a l’oposició però que ja demanava l’obertura «d’un expedient disciplinari i la depuració de responsabilitats» arran de la notícia publicada per Porta Enrere.

Ricomà no va ser l’únic que va considerar que aquella manera d’actuar del gerent d’Espimsa no era correcta i, de fet, amb el canvi de govern municipal, el relleu de Prunor era una de les prioritats dels nous gestors del consistori tarragoní un cop es van constituir els diferents consells d’administració de les empreses públiques. Amb tot, el cessament d’Isidre Prunor no serà gens barat. Un professional del sector públic que cobra 140.000 euros anuals i que ha ostentat el càrrec durant gairebé tres dècades, rebrà una indemnització força elevada. Algunes fonts afirmen a Porta Enrere que aquesta podria ascendir a més de 100.000 euros. I sort que l’Ajuntament va reduir el salari dels alts càrrecs anys enrere per culpa de la crisi. En el cas de Prunor, això li va suposar 7.693,98 euros menys cada any i, fins i tot, ell es va retallar el salari voluntàriament en 10.067,54 euros. Així, sense la retallada, el sou de Prunor seria de 156.521,4 euros l’any (un salari base de 44.051 euros, un plus de conveni de 29.815,24 euros, una antiguitat que li suposava 23.787,54 euros més, un complement de disponibilitat de 39.422,32 euros i un complement ad personam de 19.445,30 euros).

Aquests ingressos van permetre Prunor disposar d’un patrimoni propi de tres comptes corrents —a data del 2016—  (Ibercaja, Caixabank i Banc Sabadell), per un total de 20.862,26 euros, tot i que, segons el mateix document, només un dels tres comptes corrents estava participat al 100% per ell mateix, els altres dos al 50%. A més, tenia un pla de pensions amb Ibercaja (22.746,62 euros) i un fons, participat al 50%, també amb Ibercaja, de 14.532,29 euros. Cal esmentar que, en el llistat d’àpats al qual va tenir accés Porta Enrere, consta una reunió amb Ibercaja al Barquet el 27 de març del 2013 i que va suposar una despesa de 71,15 euros.

Segons la documentació que es va fer servir per confeccionar aquell article, Prunor tenia quatre préstecs actius: dos hipotecaris amb CaixaBank, de 120.000 euros i 148.200 euros, participats al 50%, un altre préstec amb Ibercaja de 120.000 euros i un de personal amb Banc Sabadell de 66.500 euros. Al document constava que el gerent d’Espimsa tenia aleshores un cotxe model Hyundai Sonata de l’any 2006 i un vaixell de segona mà que havia adquirit per 5.000 euros.

En l’article de l’octubre del 2018, Porta Enrere explicava com el restaurant de capçalera de Prunor era el Barquet, que es troba molt a prop de la seu d’Espimsa. «Tothom sap que la seva oficina no estava a la seu d’Espimsa, sinó al restaurant Barquet, on feia totes les reunions», explicava una font solvent a aquest mitjà aleshores. Així, les despeses en restaurants de Prunor es feien mitjançant una targeta de crèdit que l’any 2013 va registrar una despesa de 7.670,15 euros a l’esmentat restaurant, 6.830,45 euros l’any 2014 i 3.124,47 l’any 2016. Podreu trobar tot el detall de la despesa en restaurants d’Isidre Prunor en aquell article publicat per Porta Enrere.

Aquest seria el segon gerent acomiadat des de l’arribada del nou govern municipal després de les eleccions del maig passat. El primer va ser el de l’Empresa Municipal de Mitjans de Comunicació de Tarragona (EMMCT), Josep Maria Bonet, que havia exercit també les funcions de cap de gabinet amb Josep Fèlix Ballesteros com alcalde.

 

Col·labora
Porta Enrere és un mitjà completament independent que no rep publicitat pública ni privada. Per fer possible el periodisme d'investigació lliure cal el suport de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accepta cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. En fer clic a "Accepta les cookies", accepteu l’ús de les cookies descrites a la nostra Política de cookies. També podeu configurar quines cookies voleu acceptar fent clic a “Configurar les cookies”.