Contacte: redaccio@portaenrere.cat

Ciutat, Esports El COE convoca una reunió urgent per tractar el futur de Tarragona 2018: la possible...

Comentaris (0) /

Avatar photoEscrit per:

El moment polític i social que es viu a Catalunya arran de la convocatòria i posterior execució del referèndum d’autodeterminació que es va celebrar el passat 1 d’octubre, amb fortes càrregues policials incloses, ha activat els senyals d’alarma al Comité Olímpico Español (COE) pel que fa als Jocs Mediterranis que s’han de celebrar a Tarragona del 22 de juny a l’1 de juliol del 2018.

Segons ha pogut saber Porta Enrere, el COE ha convocat de manera urgent i extraordinària una reunió pel pròxim dilluns 9 d’octubre per tractar el tema dels JJMM Tarragona 2018 —tot i que la convocatòria del Parlament de Catalunya pel mateix dia podria variar la data de la reunió del COE—. Sobre la taula hi podria haver el plantejament d’anul.lar la cita olímpica tarragonina davant la incertesa política d’aquests moments. Així, encara que finalment no es produís la independència de Catalunya, des del COE hi ha gran preocupació sobre el paper que tindrien els diversos equips de la selecció espanyola durant l’esdeveniment. «Algú s’imagina l’himne espanyol sonant trenta, quaranta o seixanta vegades en un clima polític i social tan advers?», comenta una de les fonts.

Amb tot, l’anul.lació dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018 podria ser vista per alguns membres com un fracàs de l’Estat en la qüestió catalana, un mostra de debilitat de cara l’exterior. L’ajornament, però, queda pràcticament descartat perquè el 2021 s’han de celebrar els següents Jocs a Orán. Una possibilitat  seria la de poder celebrar els Jocs Mediterranis de Tarragona, si finalment el COE decideix anul.lar-los, l’any 2025, que fins ara no tenen ciutat organitzadora i, a més, cap candidata a ser-ho.

Cal recordar que els Jocs ara es troben enmig d’aquesta situació política perquè l’any passat es van ajornar. Així, la cita olímpica s’hauria d’haver fet a començaments d’aquest passat estiu però els problemes organitzatius i de finançament del Comitè Organitzador van dur aquest organisme a sol.licitar l’ajornament per poder-los fer. La decisió d’ajornar els Jocs ja era un fet sense precedents en la història de l’esport mundial i ara, la possibilitat de suspensió, encara més.

Malgrat el clima polític actual a Catalunya, Tarragona rebrà la setmana vinent els caps de missió del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (10 i 11 d’octubre) i es celebrarà, també,  l’Assemblea General d’aquest organisme. Segons ha confirmat el Comitè Organitzador a Porta Enrere, la visita d’aquests responsables del CIJM no s’ha modificat i es realitzarà segons estava programat.

Víctor Sánchez, a punt de plegar

El màxim responsable dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, Víctor Sánchez, estaria a punt de plegar del seu càrrec per, segons apunten algunes fonts, motius personals. Sánchez, que actualment és tresorer del COE i que va perdre la seva posició de privilegi com a Secretari General d’aquest organisme la primavera passada en favor de Victoria Cabezas, ha presentat la seva candidatura a la vicepresidència primera del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis (CIJM) tal com consta en el document oficial de les candidatures pel pròxim Comitè Executiu i que es va signar a Atenes el 22 de setembre passat. En cas de sortir elegit, Sánchez substituiria en el càrrec al francès Denis Masseglia. L’actual president, Amar Addadi, s’ha presentat a la reelecció també. Aquest seria el primer pas perquè Sánchez acabés, després del nou mandad d’Addadi, aspirant a la presidència d’aquest organisme.

La possible marxa de Sánchez pocs mesos abans de la celebració dels Jocs deixaria la cita esportiva tarragonina sense el seu actual director i aquest càrrec podria ser ocupat, segons ha pogut saber Porta Enrere, per Javier Villamayor, que ja va ser codirector del projecte olímpic Tarragona 2017 amb Sánchez abans que aquests agafés plens poders. Villamayor organitza alguns actes i forma part de la difusió del projecte des del seu despatx a l’Ajuntament de Tarragona i rarament visita les oficines del Comitè Organitzador que es troben a Port Tàrraco. Porta Enrere va sol.licitar parlar amb Víctor Sánchez ahir al migdia però el director dels Jocs va refusar la petició.

[AMPLIACIÓ]: Víctor Sánchez s’ha posat en contacte amb aquest mitjà després de la publicació d’aquest article i ha volgut deixar clar alguns dels punts que s’hi exposen: «La reunió de la setmana que ve al COE és per tractar sobre l’esport espanyol en general, no pels Jocs Mediterranis de Tarragona. No pot ser que es parli d’alguna cosa així mentre jo estic aquí, a Tarragona, preparant la visita dels caps de missió del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis. Ara no es planteja cap anul·lació, com et dic, no es tractarà aquest tema. També vull deixar clar que no tinc cap intenció de deixar la direcció dels Jocs perquè és el meu compromís i molt menys ser president el CIJM tal com s’afirma a l’article. No he tingut mai aquesta aspiració».

Minuts abans de la publicació d’aquest article, l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, havia assegurat al programa La ciutat d’Onda Cero Tarragona que els Jocs no perillaven. [Escoltar àudio]

Tot i que queda molt poc temps per a la inauguració dels Jocs, la plantilla del Comitè Organitzador és encara més petita que fa un any perquè alguns dels seus treballadors han plegat i les seves vacants no s’han ocupat. Algunes fonts han explicat a Porta Enrere que el Comitè Organitzador podria decidir fer una àmplia contractació de gent molt experta a poc més de tres mesos de l’inici de la competició per tal d’assegurar la bona organització dels Jocs, per això, però, es necessitarien més diners. El problema actual radica en què els pressupostos de l’Estat encara no han estat aprovats i, per tant, les partides promeses pel ministre Méndez de Vigo i el president del Consejo Superior de Deportes, José Ramon Lete, no es poden fer efectives.

 

 

Col·labora
Porta Enrere és un mitjà completament independent que no rep publicitat pública ni privada. Per fer possible el periodisme d'investigació lliure cal el suport de la ciutadania.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Accepta cookies
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar l’experiència d’usuari, analitzar el trànsit del lloc web i personalitzar el contingut. En fer clic a "Accepta les cookies", accepteu l’ús de les cookies descrites a la nostra Política de cookies. També podeu configurar quines cookies voleu acceptar fent clic a “Configurar les cookies”.